fbpx

HVAD ER ALOPECIA?

PLUDSELIGT HÅRTAB

Hvad er Alopecia? Alopecia er en autoimmun sygdom der forårsager helt eller delvist hårtab på hoved og/eller krop. Den autoimmune sygdom Alopecia indbefatter at immunsystemet angriber hårets egne celler, hvilket viser sig som pletter på hovedbunden eller helt hårtab på hovedbund og/eller kroppen. Alopecia opdeles i tre kategorier.

TYPER AF ALOPECIA

1. Alopecia Areata: Delvist hårtab, viser sig i pletter. Også betegnet som pletskaldethed.

2. Alopecia Totalis: Alt hår tabes på hovedet.

3. Alopecia Universalis: Alt hår tabes på hele kroppen.

Alopecia Totalis

HVAD KAN VI HJÆLPE MED HOS AIRSKIN DENMARK

HAR DU ALOPECIA?

Vi udøver stor forståelse og forsigtighed overfor et ofte ret pludseligt og omvæltende hårtab. Vi byder dig hjerteligt velkommen til en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi sammen kan gennemgå hårtabets størrelse, udvikling og eventuelle hårløsning. Vi tilbyder hårerstatnings-løsninger til både Alopecia Areata, Universalis og Totalis.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

HVAD ER ALOPECIA?

Hvor mange lider af Alopecia?

Ifølge sundhedsstyrelsen (2020), udvikler 1,7% af befolkningen Alopecia i løbet af livet. Omtrent 100.000 danskere forventes at have Alopecia.

Alopecia Totalis

Hvordan behandles Alopecia?

Der findes endnu ingen evidensbaseret behandling af Alopecia. Dog oplever en stor del pludseligt delvis eller fuldstændig tilbagevendelse af håret.

Alopecia Universalis

Hvorfor opstår Alopecia?

Der er endnu ikke fundet nogle klare årsager til Alopecia, om end mange forsøger at afdække både miljø og genetisk påvirkende faktorer
(Sundhed.dk, 2020). Alopecia opstår ofte pludseligt.

Alopecia Areata

Hvordan konstateres Alopecia?

Alopecia viser sig ofte som pludseligt bare pletter i hovedbunden. Alopecia kan også opstå ved pludseligt hårtab af skæg, øjenbryn og kropsbehåring. Vi anbefaler altid, at man opsøger læge og hudlæge ved formodning om Alopecia.

Alopecia Areata